Flødekartofler – tilbehøret der passer perfekt til de fleste retter
Det er fra en god, gammeldags, dansk opskrift. De flødestuvede kartofler blev flittigt indtaget i 1980érne, og bliver det stadig den dag i dag. Hvorfor? Fordi de smager gudeskønt, og så er det en ret, der er meget simpel og let at lave, så selv den urutinerede madlaver kan lave et godt måltid. Læs mere her.
Flødekartofler kan bruges som tilbehør til den afslappede havefest eller det store bryllup
Flødekartofler passer bare fantastisk godt til mange retter. Det er både en uformel ret, der kan laves til havefesten, men også en ret, der kan laves til de store begivenheder såsom bryllupper og konfirmationer, hvor flødekartofler meget ofte er en del af buffeten.
De egner sig især godt som tilbehør til oksesteg, hamburgerryg eller helstegt pattegris. Retten har også den lækre egenskab, at den med sin cremede konsistens gør sovs overflødig i de fleste menuer. Det er egentlig meget opsigtsvækkende, at retten til stadighed har den popularitet, som de har, på trods af samfundets fokus på sundhed. Det er jo ikke just en ret, man indtager, når man er på slankekur. Det er til gengæld en lækker ret, som indtages med velbehag.
Flødekartofler findes nu i mange forskellige afskygninger og smagsnuancer
Gennem tiden har flødekartofler oplevet nogle revolutionerende stadier. Der findes nu flødestuvede kartofler i mange forskellige afskygninger og med mange forskellige smagsnuancer. Der er jo selvfølgelig den klassiske opskrift, der består af løg, fløde, kartofler, salt og peber. Forskellige madelskere har kreeret nye versioner med ingredienser som:
- Barbeque sauce
- Hvidløg
- Ostesauce eller mornaysauce
- Rød Pesto
- Fedtfattig udgave, eventuelt hvor en del af fløden er erstattet af mælk.
Spar tid på madlavningen og lav et lager af flødekartofler til fryseren
Skal du holde et stort event med mange gæster, eller vil du blot gøre hverdagen lidt letter ved spisetid, så kan du med fordel lave en stor portion og fryse dem ned. Køb eventuelt nogle foliebakker, så du kan dele retten op i flere portioner.
På den måde kan du lige hive en bakke op af fryseren, hvis du skal have lavet en hurtig gang aftensmad. Der steger du blot noget kød, varmer flødekartoflerne og eventuelt varmer nogle flutes og skærer lidt salat til. Og voila – så har du en lækker ret på meget kort tid. Gratinér eventuelt de flødestuvede kartoflerne med noget revet mozzarella ost. Det giver lige prikken over i´et.
Du kan også lave flødekartoflerne dagen i forvejen og nemt genopvarme dem
Hvis du ikke ønsker at fryse dem ned, kan du i stedet lave dem dagen i forvejen. Det gør det nemmere at holde en fest, at de blot skal varmes, frem for at lave dem fra bunden af. De bliver ikke på nogen måde tørre eller brændte af at blive genopvarmet. Smagsoplevelsen og konsistensen er den samme.
Flødekartofler er derfor det ultimative lækre tilbehør til et lækkert stykke kød, kombineret med en let og frisk salat samt nogle flutes. Retten kan bruges til næsten alt, den er meget nem at lave og smager bare himmelsk hver gang.